Thuis in het onderwijs


Thuis in het onderwijs ontwikkelt en verzorgt praktische trainingen in effectief communiceren voor onderwijspersoneel in het basis- en voortgezet onderwijs, voor PABO-studenten en voor personeel in de kinderopvang.

In het onderwijs van de 21ste eeuw wordt niet alleen een beroep gedaan op de didactische en pedagogische kennis van onderwijspersoneel. Door de toegenomen mondigheid van ouders en leerlingen nemen communicatieve vaardigheden een steeds belangrijker plaats in te midden van de vele competenties die onderwijspersoneel in huis moet hebben.

Ook voor PABO-studenten en personeel dat werkzaam is in de kinderopvang is het van essentieel belang om getraind te zijn in het toepassen van effectieve gesprekstechnieken.

Thuis in het onderwijs is ontwikkeld vanuit de grote behoefte aan praktische communicatieve vaardigheden die op de werkvloer direct toegepast kunnen worden.

Al onze trainingen zijn gericht op het uitbreiden van de ’tools’ waarmee leerkrachten, directieleden en ander onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel de onderwijsuitdagingen van vandaag de dag aangaan.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Thuis in het onderwijs
  • Postbus 59679
  • 1040 LD Amsterdam

Het aanbod van deze aanbieder

Feedback

In deze training leert u feedback te gebruiken zoals het bedoeld is: als een kans om te leren.

Functioneringsgesprekken

Het centrale doel van een functioneringsgesprek is verbetering. Verbetering van het functioneren van een werknemer en minstens zo belangrijk, verbetering van de onderlinge samenwerking tussen een medewerker en diens leidinggevende. En dat alles op basis van gelijkwaardigheid!

Oudergesprekken

Regelmatig gebeurt het dat beide partijen een ontevreden gevoel overhouden aan een oudergesprek. Soms kom je als leerkracht zonder het te willen in een welles-nietes discussie terecht, soms worden problemen in het gesprek ontkend of juist niet benoemd, en waarom kan die ene ouder nou altijd zo slecht tegen kritiek?