Stichting StiBCO


Missie

De Stichting StiBCO is in 1988 om een maatschappij te creëren waar eenieder zich gezien en gehoord voelt ongeacht problematiek en beperking. Al sinds die tijd staan we voor inclusie en inclusiviteit. De doelstelling is : “Het bevorderen van de cognitieve, sociale, affectieve, emotionele en adaptieve ontwikkeling door het bestuderen, verder doen ontwikkelen en verspreiden van concepten, theorieën en methodes die geplaatst kunnen worden in het kader van ontwikkelend en mediërende opvoeding, onderwijs en begeleiding”.

Onderwijs is géén doel, maar een middel om te komen tot groei, ontwikkeling en leren. Kunnen we echt niet kijken naar de talenten en kwaliteiten van onze kinderen? Juist onze kinderen vragen gezien te worden in hun mogelijkheden en talenten omdat dat hen een positief toekomstperspectief geeft. Dat betekent dat elk kind kan en mag ontwikkelen, dat elk kind groeit, leert en blij wordt van zijn of haar eigen ontwikkelstappen!

Maar ook de zorg en veel andere sectoren moeten leren te kijken naar de talenten, kwaliteiten, mogelijkheden van mensen zonder ontkenning van zijn of haar beperking. Elk mens wil gezien en gehoord worden op daar waar hij goed is. Voor de stichting is heel belangrijk om talenten niet als norm te zien, maar als een talent van de persoon zelf, zoals Vygotsky in zijn theorie rondom de Zone van de Naaste Ontwikkeling duidelijk maakte.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Stichting StiBCO
  • Dronensingel 3c
  • 2411 GT Bodegraven

Het aanbod van deze aanbieder

Basisboek mediërend leren

Het concept ‘Mediërend leren’ gaat ervan uit dat iedereen altijd ruimte heeft om zich (verder) te ontwikkelen. Mediërend leren biedt een nieuw perspectief op het opvoeden, begeleiden en onderwijzen van met name kinderen en adolescenten.

De werkwereld van ontwikkelcoaches

De casusstudies verzameld voor dit onderzoek beschrijven de werkwereld van professionals die werken met kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis. Ze begeleiden hun cliënten op basis van Mediërende Levensloopbegeleiding.

Groeien doe je samen

Kleine kinderen worden niet vanzelf groot. Er is veel tijd, liefde en wederzijds vertrouwen nodig om uit te groeien tot een warme, zelfstandige en sterke volwassene. Maar hoe pak je dat concreet aan?