Hogeschool Rotterdam


In verbinding met de stad

Hogeschool Rotterdam is een dynamische onderwijsinstelling waar meer dan 40.000 studenten en 4.000 medewerkers aan hun carrière werken. De hogeschool biedt, verspreid over de stad, meer dan negentig opleidingen aan in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.

Om de organisatie hierop in te richten, kent Hogeschool Rotterdam onderwijsinstituten, diensten en kenniscentra. Daarnaast werkt de hogeschool in samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld het Albeda College en Zadkine (Rotterdam Academy) en STC Group (Rotterdam Mainport Institute), waarbinnen onderwijs wordt aangeboden. De Centres of Expertise vormen samenwerkingsverbanden tussen de hogeschool en het bedrijfsleven.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Hogeschool Rotterdam
  • Rochussenstraat 198
  • 3015 EK Rotterdam

Het aanbod van deze aanbieder

Academische pabo (voltijd)

De Academische pabo is een unieke combinatie van de pabo-opleiding van Hogeschool Rotterdam en de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na het afronden van deze vijfjarige opleiding mag jij niet één, maar twee diploma’s in ontvangst nemen. Je behaalt na vier jaar een bachelordiploma primair onderwijs en in het laatste jaar een universitaire master in Pedagogy and Education. Met deze ijzersterke combinatie ben jij niet alleen bevoegd om direct les te geven aan alle groepen in het primair onderwijs, maar beschik je ook over diepgaande wetenschappelijke kennis en vaardigheden op het gebied van opvoeding en onderwijs.

Educatief Professional Beroepsonderwijs (voltijd)

De opleiding Educatief Professional Beroepsonderwijs is een tweejarige Associate degree opleiding op hbo-niveau 5. De opleiding is breed en praktijkgericht. Een educatief professional werkt in het beroepsonderwijs, maar heeft een andere focus dan een docent. Als educatief professional probeer je lerenden te inspireren met mooie praktijkvoorbeelden en originele opdrachten. Gegeven de omstandigheden bedenk je steeds weer nieuwe manieren om het leren beter, leuker of effectiever te maken. Je bent nieuwsgierig naar wat beter kan en laat je jezelf niet snel uit het veld slaan.

Lerarenopleiding Aardrijkskunde (voltijd)

Waarom krijgen sommige gebieden de ene aardbeving na de andere te doorstaan? En wat zijn de gevolgen van ontbossing en erosie? Als leraar aardrijkskunde geef jij straks de antwoorden op deze vragen.