Twee- of driedaagse training
In de verdiepende trainingen leert u de vaardigheden die bij MI horen toe te passen. U leert veel over de basishouding van MI en oefent met de technieken. De oefeningen gaan over op motivatie, verandering en weerstand.
In het onderwijs is contact met leerlingen belangrijk. U wilt natuurlijk dat uw lessen en de gesprekken met individuele leerlingen het leerproces bevorderen en de motivatie verbeteren. Motivational Interviewing (MI) helpt u daarbij. MI is gericht op duurzame gedragsverandering. Daarom wordt het in het onderwijs veel ingezet om leerlingen te begeleiden als zij het tempo niet bij kunnen houden, problemen hebben met hun motivatie of anderszins uitvallen.
Na een training Motivational Interviewing hebben leraren, conciërges, mentoren en afdelingshoofden meer zicht op de mogelijkheden van hun leerlingen. Ze kunnen de verantwoordelijkheid voor het maken van keuzes en het aandragen van oplossingen bij de leerling laten, boeken betere resultaten en ervaren meer werkplezier en minder werkdruk.
Mensen in het onderwijs hebben te maken met een grote hoeveelheid regels en wetgeving. Er gaat veel tijd en energie zitten in administratieve en organisatorische taken. Het hoort erbij, maar het is niet waarom zij voor het onderwijs hebben gekozen. Met ‘Praten over je vak’ raak je het hart van de bevlogen docent. De methodiek maakt het aanwezige vakmanschap en de drijfveren binnen een team zichtbaar. Door ‘Praten over je vak’ kun je samen leren van de dagelijkse werkpraktijk, het aanwezige vakmanschap tot zijn recht laten komen en de samenwerking binnen een team verbeteren.
In de verdiepende trainingen leert u de vaardigheden die bij MI horen toe te passen. U leert veel over de basishouding van MI en oefent met de technieken. De oefeningen gaan over op motivatie, verandering en weerstand.
Balans & Motivatie begeleidt u bij het toepassen van MI (Motivational Interviewing) binnen een kleine groep die op regelmatige basis samenkomt. De door u en uw groepsgenoten geleverde input vormt de leidraad in deze bijeenkomsten.
De methodiek ‘Praten over je vak’ is door de politie ontwikkeld. Het lijkt op intervisie, maar het grote verschil is dat je samen met je directe collega’s aan de slag gaat. Door met collega’s en leidinggevenden op een gestructureerde manier te ‘praten over je vak’, kun je vakmanschap zichtbaar maken en samen ontdekken wat werkt.