3Dkanjers


Aanpak Wetenschap & Techniek Primair Onderwijs

“Iedere leerling moet in staat zijn de wereld om zich heen te begrijpen en mede vorm te geven.” In het Techniekpact 2020 is daarom vastgesteld dat alle basisscholen vanaf 2020 wetenschap en techniek in de vaste kern van het curriculum moeten opnemen. Een belangrijk onderdeel van wetenschap- en techniekonderwijs vormt de didactiek van onderzoekend en ontwerpend (en ondernemend) leren. Leerlingen worden uitgedaagd om hun eigen vragen te stellen, zelf op zoek te gaan naar antwoorden, en oplossingen te bedenken voor problemen die in de praktijk zijn gesignaleerd. Nieuwsgierigheid en creativiteit vormen daarbij het uitgangspunt van het leerproces.

WisMon & 3Dkanjers

Ruim twaalf jaar geleden is WisMon begonnen met het verzorgen van bijlessen in de bètavakken. Inmiddels bestaat ons huidige team uit meer dan 25 docenten, onderwijsontwikkelaars en coördinatoren en we delen de missie om goed en levendig bèta-onderwijs te verzorgen voor alle niveaus. We willen bèta, waaronder Wetenschap & Techniek in het onderwijs, leuk en toegankelijk maken voor iedereen. Dit is geen loze kreet, maar een belofte. En we werken iedere dag hard en met veel enthousiasme om die belofte na te komen. Sinds 1 juli 2019 is 3Dkanjers onderdeel van WisMon. Met 3Dkanjers vervullen wij een vooraanstaande rol op het gebied van bèta, wetenschap en techniek in het onderwijs en zijn we in staat om innovatief onderwijs op een zinvolle manier vorm te geven.

Aanpak Wetenschap & Techniek

Wismon/3Dkanjers heeft een bestendige aanpak ontwikkeld om Wetenschap & Techniek (W&T) een structurele plek te geven in het curriculum van het primair onderwijs. De aanpak bestaat uit drie stappen (modules), die de school met ons gaat doorlopen in 1 tot 1,5 jaar.

Stel deze aanbieder een vraag

  • 3Dkanjers
  • Lucasbolwerk 15
  • 3512 EH Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

VR in het onderwijs

Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van virtual reality (VR) op school, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden van VR in de klas? Tijdens deze training leer je over de voor- en nadelen van VR en bieden we je handvatten zodat je VR kunt gebruiken om je lessen te verrijken.

  • € 750

Robotica in de klas

Wil je met robotica aan de slag tijdens je lessen, maar weet je niet hoe? Tijdens deze training leer je wat computational thinking is en krijg je handige tips om met je leerlingen aan hun digitale (robot)vaardigheden te werken.

  • € 750