Onderwijsprofessionals geven vaak aan last te hebben van werkdruk en stress. Besluiten in de politiek en maatschappelijke gebeurtenissen kunnen de werkdruk nog verder verhogen.
 
Hoe herken je werkdruk als leraar? Vaak zijn een opgejaagd gevoel, machteloosheid en vermoeidheid belangrijke signalen. Deze druk heeft negatieve gevolgen voor jezelf. Daarnaast kan het voor de sfeer binnen het team en de leerlingen gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om de werkdruk te verlagen en het werkplezier te verhogen. Dit kan door met je team te zoeken naar mogelijke oorzaken en oplossingen. Kijk bijvoorbeeld nog eens kritisch naar de verdeling van de werktijd of onderwijsinnovaties.

Wil je meer weten over werkdruk? Bekijk dan vooral ons aanbod!

Stress op de werkvloer: hoe pak je dit aan?

In het onderwijs is stress een veelvoorkomend verschijnsel op de werkvloer. Niet alleen jij, maar ook je onderwijsteam functioneert beter bij een prettige werkomgeving. Hoe waarborg je een positieve en ondersteunende werkomgeving voor je team?

Veerkracht in het DNA van je héle school. Hoe doe je dat? In deze masterclass gaan we in op de wetenschap achter veerkracht en welbevinden en laten we je zien en ervaren hoe je dit kunt verweven met alle aspecten van je school als organisatie. Zorgen voor je leerlingen door te zorgen voor je mensen!

Duurzame inzetbaarheidsuren (po): jouw tijd, jouw ontwikkeling!

In het onderwijs draait alles om groei en ontwikkeling – niet alleen van de leerlingen maar ook van jou! Ben je al bekend met de duurzame inzetbaarheidsuren? Dit zijn uren die je krijgt om te besteden aan activiteiten die jouw werkgeluk en professionele groei ondersteunen. Laten we eens kijken hoe je deze uren het best kunt inzetten.