Wapenbezit, van een keukenmes tot aan een vuurwapen, komt steeds meer voor in Nederland, het is dus waarschijnlijk dat je er mee te maken krijgt. Wapenbezit bij leerlingen is voor elke leraar een uitdagende situatie. Er is altijd veel risico dat jij zelf of leerlingen gewond raken. Het is niet gek als je zelf ook bang wordt of in paniek raakt. Gezien wapenbezit onder jongeren wel toeneemt, besteden veel scholen hier ook aandacht aan. Zoals scholing van medewerkers hoe zij om kunnen gaan als de situatie uit de hand (dreigt) te lopen. Maar ook wat je in de aanloop er naartoe kunt doen, wat zijn opvallende signalen om op te merken?  

Meer weten over veiligheid en wapenbezit? Bekijk ons aanbod! 

‘Onderzoek als startpunt voor onderwijsverbetering’

Scholen werken voortdurend aan onderwijskwaliteit. Een gezonde organisatie is daarvoor cruciaal. Met welke punten kan een school aan de slag? Welke behoeftes hebben medewerkers? ‘Als je wilt weten wat er moet verbeteren, moet je onderzoek doen’, zegt Anne Besuijen van DUO Onderwijsonderzoek & advies

In de cursus die FiAC ontwikkeld heeft, wordt concreet behandeld wat er allemaal nodig is voor het veilig werken praktijklokalen en schoolwerkplaatsen. Het gaat daarbij niet alleen om feiten en regels, maar ook om gedragsbeïnvloeding waardoor studenten/ leerlingen zich bewuster opstellen ten aanzien van hun eigen veiligheid.

Schoolhulpverlener

Binnen deze training worden de basisvaardigheden aangeleerd. Aanvullend worden schoolhulpverleners getraind in preventief en repressief…

Salaris al lang niet meer de belangrijkste drijfveer voor leraren

Lerarentekort en werkdruk zijn hot topics, maar wat zoekt de leraar van nu écht in een nieuwe baan? Het gaat niet meer alleen om salaris, maar juist om werksfeer en groeikansen. Hoe speel je daar als leidinggevende of HR-medewerker slim op in? We hebben een paar handige tips voor je!