Bij een vertrouwenspersoon kan je terecht met vertrouwelijke zaken en persoonlijke problemen met betrekking tot schoolse zaken. Denk hierbij aan zaken als seksuele intimidatie of pesten. Als vertrouwenspersoon krijg je te maken met leerlingen, ouders en medewerkers van de school. Je vangt de personen op die bij komen. Je garandeert vertrouwelijkheid, maar aan de andere kant heb je ook een meldplicht, als het bijvoorbeeld gaat om strafbare feiten die zijn gepleegd.  

Naast het begeleiden van de personen die bij je langskomen, geef je als vertrouwenspersoon ook gevraagd en ongevraagd advies aan je directeur en andere leidinggevenden. Hiermee ben je ook veel bezig met de preventie van problemen zoals pesten.  

Meer weten over de taken van een vertrouwenspersoon? Bekijk dan ons aanbod! 

In dit webinar staat de Gids over Gehechtigheid centraal. Zo is er aandacht voor het onderliggend therapeutisch model: de Dyadic Developmental Therapy. Verder maken de deelnemers kennis met de principes van SANE: Speelsheid, Acceptatie, Nieuwsgierigheid en Empathie en wordt stil gestaan bij effectieve co-regulatie en de affectief-reflectieve dialoog tussen ouder/opvoeder/therapeut en kind