Ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) legt de nadruk op de ontwikkeling van de persoonlijke identiteit van leerlingen. Het concept van OGO is gebaseerd op de theorie van Vygotsky. Een centraal concept in die theorie en bij OGO is de zone van naaste ontwikkeling. Bij de zone van naaste ontwikkeling gaat het om het randje van ontwikkeling waarbij een leerling iets nog net niet kan. Met de juiste hulp en begeleiding kan de leerling het net wel, en daarmee ontwikkelt de leerling zich verder. Als leerkracht of pedagogisch medewerker loopt jouw begeleiding dus altijd iets voor op de ontwikkeling van de leerling, om zo de leerling elke keer een stapje verder te laten ontwikkelen.  

Meer weten over ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO)? Bekijk dan ons aanbod! 

De OGO specialist stimuleert en ondersteunt collega’s in het versterken van de OGO kwaliteit en spart met de leidinggevende over de kwaliteitsverbetering van OGO. Je maakt samen met je collega’s een plan voor versterken van OGO kwaliteit en voert dit samen uit in de praktijk.

Basistraining VVE

In de Basistraining VVE (voor VVE peutergroepen) krijgen alle pedagogisch medewerkers meer handvatten om bewust te…

19 april: Dag Tegen Pesten

Op 19 april vindt de landelijke Dag Tegen Pesten plaats. Er wordt op die dag extra aandacht besteed aan de aanpak van pesten én aan de professionalisering van onderwijsmedewerkers om hier goed op in te spelen in de klas. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van pesten. In dit […]