Wanneer we spreken over onderhandelen hebben we het vaak over de arbeidsvoorwaarden: hoeveel salaris ga je verdienen, hoeveel vakantiedagen mag je opnemen en wat voor scholingsbudget ontvang je? Als je eenmaal ja gezegd hebt, is het lastig om hier zomaar verandering in te brengen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat je belangrijk vindt en de ruimte neemt om te onderhandelen. Kijk bijvoorbeeld goed naar je CAO, vraag je collega’s om input en denk niet alleen aan je eerdere ervaring maar ook juist naar waar je naartoe wil groeien en bepaal wat je nodig hebt om daar te komen.

Klaar om te onderhandelen? Bekijk ons aanbod om voorbereid het gesprek aan te gaan

4 mindfulness technieken voor meer rust en ontspanning in de klas

Is het soms moeilijk voor je om orde te houden, door drukte in de klas? Of merk je dat jij of je leerlingen overprikkeld raken? Mindfulness, ook wel aandachttraining of antistresstraining genoemd kan de rust terugbrengen in je les. Deze vanuit het Boeddhistisch afkomstige technieken kan je praktisch inzetten om de aandacht van de klas […]

Als ondernemingsraad beslis je mee over belangrijke onderwerpen in jouw organisatie. Daar hoort ook onderhandelen bij. Zo kun je de wensen meenemen van collega’s én in gesprek blijven met bestuurders. Hebben jullie als ondernemingsraad het gevoel dat jullie te veel toegeven aan bestuurders? Dan is de training onderhandelen als ondernemingsraad echt iets voor jullie.

OR: Onderhandelen

Als ondernemingsraad beslis je mee over belangrijke onderwerpen in jouw organisatie. Daar hoort ook onderhandelen…

Grenzen, wensen en consent op de basisschool

Het aangeven en vragen naar grenzen en wensen, ofwel consent begint al op de basisschool. Het kan lastig zijn om deze skills op een goede manier aan te leren aan je leerlingen. Vroeg geleerd is oud gedaan, dat geld hier ook, maar hoe leer je leerlingen in het primair onderwijs over consent?