In de leeftijd van 4 tot 6 jaar zit een kind in de kleutertijd. Vanaf deze leeftijdsfase gaan leerlingen naar de basisschool. Kleuters zijn minder egocentrisch dan peuters en beginnen meer het besef te krijgen dat ze deel uitmaken van verschillende werelden. Ook gaan ze realistischer en abstracter denken.

Als leerkracht wil je passend onderwijs geven aan deze leeftijdsgroep. Dit kan je doen door bijvoorbeeld instructie in de context van een spel te plaatsen, gebruik te maken van begeleide inoefening en iedere leerling succes-ervaringen te laten ervaren. Hiermee stimuleer je hun ontwikkeling en leer je ze belangrijke lessen die ze in de rest van hun onderwijs mee kunnen nemen.

Meer leren over kleuters en hoe jij kan helpen in hun ontwikkeling? Bekijk dan ons aanbod!

‘Onderzoek als startpunt voor onderwijsverbetering’

Scholen werken voortdurend aan onderwijskwaliteit. Een gezonde organisatie is daarvoor cruciaal. Met welke punten kan een school aan de slag? Welke behoeftes hebben medewerkers? ‘Als je wilt weten wat er moet verbeteren, moet je onderzoek doen’, zegt Anne Besuijen van DUO Onderwijsonderzoek & advies

In deze training gaat het over een goede doorgaande leerlijn van groep 2 naar groep 3. Informeel en formeel leren. Welke keuzes kunnen we maken in ons aanbod? Leren aan de hand van thema’s, methoden of vanuit leerlijnen en doelen.

Van vacature naar vervulling: De psychologie van een succesvolle vacaturetekst.

Je wilt graag dat je vacature opvalt en de juiste kandidaten aantrekt. Hoe kun je dat bereiken? Met psychologie! Een succesvolle vacaturetekst schrijven is een kunst en een wetenschap. Je tekst bepaalt hoe sollicitanten je vacature zien en of ze reageren. Door gebruik te maken van de inzichten uit de psychologie kun je je vacatureteksten effectiever en aantrekkelijker maken. Lees verder om erachter te komen hoe je met een paar kleine aanpassingen je vacaturetekst kunt veranderen in een echte uitnodiging.