Een veilige gehechtheid met ouders is heel belangrijk voor de ontwikkeling. Vanaf jongs af aan hebben kinderen daarom positieve interacties met hun ouders nodig, om zich zo goed te kunnen hechten. Helaas gebeurt dit niet altijd en hebben sommige leerlingen een onveilige gehechtheidsrelatie met hun ouders. Deze leerlingen ontwikkelen op latere leeftijd vaak minder sociale vaardigheden, hebben minder vrienden en zijn minder zelfstanding.

Op school kan je deze leerlingen helpen door te zorgen dat school wel een veilige en stabiele plek is. Zorg dat de leerling jou kan vertrouwen en help de leerling ook meer in zichzelf te vertrouwen.

Meer leren over gehechtheidsproblematiek? Bekijk dan ons aanbod!

‘Onderzoek als startpunt voor onderwijsverbetering’

Scholen werken voortdurend aan onderwijskwaliteit. Een gezonde organisatie is daarvoor cruciaal. Met welke punten kan een school aan de slag? Welke behoeftes hebben medewerkers? ‘Als je wilt weten wat er moet verbeteren, moet je onderzoek doen’, zegt Anne Besuijen van DUO Onderwijsonderzoek & advies

Na het volgen van deze e-learning: Weet jij wat veilige en onveilige gehechtheid is, hoe het ontstaat en welke vormen er zijn. Ken je de bouwstenen voor gehechtheid die ieder kind met zijn verzorgers samen moet leggen.

19 april: Dag Tegen Pesten

Op 19 april vindt de landelijke Dag Tegen Pesten plaats. Er wordt op die dag extra aandacht besteed aan de aanpak van pesten én aan de professionalisering van onderwijsmedewerkers om hier goed op in te spelen in de klas. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van pesten. In dit […]