Computational thinking gaat om het logisch benaderen van problemen. Leerlingen bouwen een pakket aan denkvaardigheden en strategieën op die helpen complexe problemen op te lossen met een digitaal hulpmiddel. Het is niet hetzelfde als programmeren. Zowel het oplossen van complexe problemen met behulp van een computer als het leren hoe een app werkt, vallen onder het begrip ‘computational thinking’. De computational thinking-competentie valt weer onder het koepelbegrip ‘digitale geletterdheid’, wat gaat over hoe digitale middelen werken en hoe je deze gebruikt. 

Wil jij jezelf scholen op het gebied van computational thinking? Bekijk dan onze opleidingen en boeken over computational thinking.  

Neem het voortouw: verandermanagement binnen het onderwijs 

Het onderwijs is voortdurend in beweging: digitalisering, nieuwe leermethoden en maatschappelijke uitdagingen geven scholen bijna geen andere optie dan mee veranderen. Als leidinggevende wil je proactief inspelen op deze veranderingen en ze effectief implementeren met je collega’s en leerlingen. Maar hoe geef je op een passende manier leiding aan verandering binnen je school? 

De 11

Dit is een interactieve en praktische training, waar je de volgende dag meteen mee uit de voeten kunt! ‘Toekomstgericht onderwijs’ houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Om zelfstandig en goed te kunnen functioneren In deze maatschappij van de toekomst, moeten kinderen voorbereid zijn op de nieuwe technologieën en moeten ze hier ook mee om kunnen gaan.

4 mindfulness technieken voor meer rust en ontspanning in de klas

Is het soms moeilijk voor je om orde te houden, door drukte in de klas? Of merk je dat jij of je leerlingen overprikkeld raken? Mindfulness, ook wel aandachttraining of antistresstraining genoemd kan de rust terugbrengen in je les. Deze vanuit het Boeddhistisch afkomstige technieken kan je praktisch inzetten om de aandacht van de klas […]