Leerlingen die ziek, zijn heel verschillend. Sommige kunnen bijvoorbeeld niet naar school, terwijl andere dat wel kunnen maar extra ondersteuning nodig hebben in de klas. Weer andere hebben amper extra hulp nodig in de klas. Aangezien iedere leerling anders is, moet er gekeken worden naar welk onderwijs passend is voor de leerling.  

Als de zieke leerling niet naar school kan komen, is het belangrijk dat de leerling toch thuis of in het ziekenhuis les kan krijgen. Dit is heel belangrijk, want zo houdt de leerling contact met klasgenoten en onderwijs kan een fijne houvast geven. Ook voor zieke kinderen die wel naar school kunnen geldt dat onderwijs houvast is en een fijne afleiding kan zijn van het ziek zijn.  

Meer weten over hoe je zieke leerlingen kunt begeleiden? Bekijk dan ons aanbod! 

‘Onderzoek als startpunt voor onderwijsverbetering’

Scholen werken voortdurend aan onderwijskwaliteit. Een gezonde organisatie is daarvoor cruciaal. Met welke punten kan een school aan de slag? Welke behoeftes hebben medewerkers? ‘Als je wilt weten wat er moet verbeteren, moet je onderzoek doen’, zegt Anne Besuijen van DUO Onderwijsonderzoek & advies

Een ziek kind blijft een schoolkind. Daarom spreken wij een kind aan op zijn gezonde deel. Onze werk is gebaseerd op drie pijlers: informeren, begeleiden en lesgeven. Die kunnen in combinatie ingezet worden, maar kunnen ook op zichzelf staan. Hier leest u hoe wij daar invulling aan geven. Onze doelgroepen zijn daarbij de leerling, de school en de ouders/verzorgers.

BijzonderWijs

Josée von Weijrother, Zeger van Hoffen, Ingrid Paalman-Dijkenga

Kabinet zet in op een lerende cultuur: en dat biedt kansen voor jou!

Zo rond de feestdagen vorig jaar kwam er een mooi lichtpunt voor het onderwijs. Het kabinet liet weten flink in het onderwijs te gaan investeren. De focus ligt op de kwaliteit van het onderwijs en kansengelijkheid. Om dit waar te maken wordt er onder andere €800 miljoen geïnvesteerd in goede leraren en schoolleiders!