Een beoordelingsgesprek als leraar gaat om de kwaliteit en kwantiteit van je werk, maar ook het sociale aspect. De leraar luistert en mag op de feedback reageren, maar de leidinggevende bepaalt het waardeoordeel. Wel is het handig om goed voorbereid het beoordelingsgesprek in te gaan zodat je de juiste vragen kunt stellen.  

In het beoordelingsgesprek baseert de leidinggevende zich op de prestaties uit het verleden. Voor het beoordelingsgesprek vindt altijd een functioneringsgesprek plaats. Aan een beoordelingsgesprek kunnen gevolgen zitten, zoals ontslag of salarisverhoging.

Wil je meer weten over het onderwerp beoordelingsgesprekken? Bekijk dan ons aanbod!  

Neem het voortouw: verandermanagement binnen het onderwijs 

Het onderwijs is voortdurend in beweging: digitalisering, nieuwe leermethoden en maatschappelijke uitdagingen geven scholen bijna geen andere optie dan mee veranderen. Als leidinggevende wil je proactief inspelen op deze veranderingen en ze effectief implementeren met je collega’s en leerlingen. Maar hoe geef je op een passende manier leiding aan verandering binnen je school? 

Toekomstgericht onderwijs, wat betekent dat voor mij?

Scholen krijgen naar verwachting in 2022 voor het eerst te maken met nieuwe eindtermen en kerndoelen. Dit omdat het curriculum, dat stamt uit 2006, wordt geactualiseerd. De afgelopen jaren hebben leraren, schoolleiders, vakverenigingen, wetenschappers en andere experts voorstellen opgeleverd voor de herziening van het curriculum.